窮人勿生仔

本網站設立的目的,是避免再有人受害受累受痛苦如果你們已生了仔的話,請你們對自己的小朋友好一點。
現今生活成本高昂,填飽自己肚子已經很難了,還嫌自己不夠辛苦嗎?
所以不結婚生子,自己一個人喜歡買甚麼做甚麼也行,這樣的生活才夠享受。
請你答我,你為甚麼要生子呢?貧窮嚴重影響子女成長和身心健康發展和與人社交的能力,使子女心理出現問題,日後只能找辛苦人工低的工作,製造了跨代貧窮

2017年5月26日星期五

叫佛教徒解釋點解911恐襲,汶川大地震,南亞海嘯,日本福島地震海嘯核災會同一時間死數千至數萬人

佢地無做過壞事,但卻死去

上一世做了甚麼?今世做了甚麼?會得到在災難死去的報應呢?

地球咁多人,點解死個d唔係壞人?係好人?

工業意外:修橋補路無屍骸,殺人放火金腰帶.!

你們的因果報應理論,點解釋911恐怖襲擊,汶川大地震,南亞海嘯,日本福島地震海嘯核洩漏?好人冇好報定好人有好報呢?

今世無做過壞事,就屈佢上一世做壞事,報應卻落在下一世的人身上.這種毫無邏輯的因果報應,信個個都傻.

佛教徒放生變殺生,唔駛多講,因為報紙都成日報

地球有七十億人,他們上一世是誰,叫咩名,你答我吖,俾確實的證據吖!
?

劉德華上世今世做了甚麼因,得到今世墮馬跌傷盆骨住幾個月醫院的惡報(果)


你地話因果報應吖嘛,大隻佬吖嘛

劉德華係好人眾所周知,就算唔係好人,都絕不會是一個壞人

他做了甚麼壞事(以前或現在),落得今世的報,叫佛教徒解釋一下.

呢個劉德華例子,絕對證明好人冇好報的證據

唔知D佛教徒會點教自己D仔女呢?
仔呀仔,女呀女,你而家有咁既遭遇,可能係你今世做了壞事呀,如果唔係就係可能上一世做了壞事呀,所以你便有惡報了,可能係地震海嘯裏面死去呢!就算你今世做幾多好事都好,上一世做了惡事,今世就要受報了。這就是前世因今世果了!



0