窮人勿生仔

本網站設立的目的,是避免再有人受害受累受痛苦如果你們已生了仔的話,請你們對自己的小朋友好一點。
現今生活成本高昂,填飽自己肚子已經很難了,還嫌自己不夠辛苦嗎?
所以不結婚生子,自己一個人喜歡買甚麼做甚麼也行,這樣的生活才夠享受。
請你答我,你為甚麼要生子呢?貧窮嚴重影響子女成長和身心健康發展和與人社交的能力,使子女心理出現問題,日後只能找辛苦人工低的工作,製造了跨代貧窮

2017年6月12日星期一

佛教是最ON9的宗教(論放生)

放生變殺生-放魚歸垃圾海-重傷大龍躉現碼頭-環團-九死一生 -hk01
https://goo.gl/aOU5N9

一係班佛教徒唔睇新聞,一係睇完都唔明,一係睇完都繼續做。

明知會死,都繼續做。

想積德的,可以捐錢去公益金、保良局等大慈善機構。想等D動物死去而妄想積德,是痴線。

講左幾廿次人工飼養的動物,放到野外環境會死,D人都要繼續買黎放生,係傻佬傻婆。

佛教是最ON9的宗教,信有前世就有今生。有因果報應。

我呸,死左咁多動物,一D報應都冇,好地地,因果你老母個屁。

報紙成日都報,都冇用。D傻佬唔睇報紙的。

台灣已經立法了。香港冇立法,因為死左的動物唔會出聲話自己死得慘,影響唔到香港政府和香港經濟,又唔係寵物,食左落肚死同係海度死,對政府冇影響,所以唔立法。你報漁護署都冇用,冇法例規管=乜都做唔到。